June 15, 2024
11 11 11 AM
Orët plotësuese dhe shtuese / Ek ve ilave / Дотатна и дополнителна настава
8 Marsi | 8 Март | 8 Mart
Urime 7 Marsin
Orari i orëve shtuese dhe plotësuese
Proje: KİTAPTAN HAYALE, HAYALDEN KALEME
Lajmërim | Bildiri | Соопштение
SH.F.K ISTIKBALL TETOVE | İSTİKBAL B.İ.Ö.O. KALKANDELEN

Urime 7 Marsin

Çdo vit festohet 7 Marsi- Dita e Mësuesit, që na përkujton ditën kur më 7 mars 1887, u hap në Korçë, nën drejtimin e Pandeli Sotirit, Mësonjëtorja kombëtare shqipe. Ajo ishte shkollë me karakter kombëtar e laik ( jo fetar ) ku të gjitha mësimet jepeshin në gjuhën shqipe. Drejtues të saj ishin figura të njohura të Rilindjes shqiptare, si: Pandeli Sotiri, Petro Nini Luarasi, Nuçi Naçi, Thoma Avrami etj.